Αρχική σελίδα » Ανθρώπινο Δυναμικό » CV Καραγιάννης » Επιστημονικές,Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το 1999 συμμετείχα στην γραμματειακή υποστήριξη και τις εργασίες του Παγκοσμίου Συνεδρίου για τα 1900 έτη από τη συγγραφή του βιβλίου της Αποκαλύψεως.

Ομοίως το 2000 συμμετείχα στη γραμματειακή υποστήριξη για τους εορτασμούς των 2000 χρόνων Χριστιανισμού στην Ιερουσαλήμ.

Το 2009 διετέλεσα μέλος (Γραμματέας) της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου «Η Υπάτη στην εκκλη­σια­στική ιστο­ρία, την εκκλησιαστική τέχνη και τον ελλαδικό μονα­χι­σμό», Υπάτη 8-10 Μαΐου 2009.

Το 2010 οργάνωσα Ημερίδα του Ερμηνευτικού Τομέα του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ με θέμα: «Η έλευση του Μεσσία στον κόσμο», στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μ. Κορίνθου, Ι. Προσκύνημα Αγ. Αναργύρων, Αρχαία Κόρινθος 14 Δεκεμβρίου 2010.

Το 2010 συμπεριλήφθηκα στην συντακτική επιτροπή του Δελτίου Βιβλικών Μελετών.

Είμαι μέλος της Mediterranean Studies Association από το 2008.

Είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Βιβλικών Θεολόγων.

Το 2016 με απόφαση της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ορίστηκα μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί 9-11 Οκτωβρίου με θέμα τη Δημιουργία του Κόσμου.

Το 2016 ορίστηκα διευθυντής του Biblicum για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Πρόκειται για τις ανά μήνα επιστημονικές συναντήσεις ερευνητών και επιστημόνων που σκοπό έχουν τη μελέτη, ανάδειξη και συζήτηση θεμάτων που άπτονται του Βιβλικού κόσμου.

Το 2017 διορίστηκα ως μέλος της Συντακτικής Επιστημονικής Επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού Θέματα Αρχαιολογίας.

Με απόφαση της διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ορίστηκα μέλος της ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας.

  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ – ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Από το 2007 μέχρι σήμερα (2017) έχω διδάξει τα κάτωθι μαθήματα:

 ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Προπτυχιακά

1. Εισαγωγή στην Παλαιά Διαθήκη Α΄ Εξάμηνο.
2. Ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης. Α΄ Εξάμηνο.
3. Βιβλική Αρχαιολογία – Θεσμολογία. Β΄ Εξάμηνο.
4. Ερμηνεία της Παλαιάς Διαθήκης.  ΣΤ΄ Εξάμηνο.
5. Ερμηνεία της Παλαιάς Διαθήκης εκ του Πρωτοτύπου.  Η΄ Εξάμηνο.
6. Ιστορική Γεωγραφία της Αγίας Γης. Δ΄ Εξάμηνο.

Μεταπτυχιακά

1. Η Ύστερη Εποχή του Χαλκού και η Εποχή του Σιδήρου στη γη της Παλαιστίνης και της Εγγύς Ανατολή.  Α΄ Εξάμηνο.

2. Η Εποχή του Σιδήρου στη γη της Παλαιστίνης και της Εγγύς Ανατολή. Β΄ Εξάμηνο.

3. Ο Μονοθεϊσμός στην Παλαιά Διαθήκη.

Από το 2019 δίδασκω το μάθημα «Ιστορική Γεωγραφία της Αγίας Γης» στο νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεολογίας που φέρει τον τίτλο «Η Θεολογία στο σύγχρονο κόσμο».

Μεταξύ των ετών 2004-2009 δίδαξα στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών τα μαθήματα:

Εισαγωγή στην Παλαιά Διαθήκη
Ερμηνεία Παλαιάς Διαθήκης
Ιστορία Εποχής της Καινής Διαθήκης
Βιβλική Αρχαιολογία
Ιστορική Γεωγραφία της Αγίας Γης
Ερμηνεία Εκλεκτών Ψαλμών

To 2010 και το 2011 συμμετείχα στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας διδάσκοντας τη θεματική ενότητα: «Η ανάπλαση του απώτερου ιστορικού παρελθόντος της γης της Παλαιστίνης ως μέσο κατανόησης σύγχρονων γεωστρατηγικών ζητημάτων».

Το 2015 δίδαξα στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Κωστής Παλαμάς» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το σεμιναριακό μάθημα «Θρησκευτικός Τουρισμός» με έμφαση στην έννοια του ιερού χώρου στην Αγία Γη και την παρουσίαση των σημαντικότερων μνημείων της για τις θρησκείες του Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού και του Ισλάμ.

Κατά τα έτη 2017-2018-2019 δίδαξα στα επιμορφωτικά προγράμμτα  που διοργανώνει το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από το 2009 μέχρι σήμερα (2019) είμαι μέλος στις εξετάσεις των Κληροδοτημάτων (ΦΕΚ 1047/165/15-4-2009).

Από το 2007 έχω συμμετάσχει σε τριμελείς Επιτροπές αξιολόγησης διπλωματικών εργασιών για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών και σε επταμελείς Επιτροπές αξιολόγησης διδακτορικών διατριβών για την απόκτηση του Τίτλου του Διδάκτορος.

Συγκεκριμένα διετέλεσα μέλος στις τριμελείς Επιτροπές αξιολόγησης των διπλωματικών εργασιών Master των μεταπτυχιακών φοιτητών κ. Γεωργίου Αρχοντή, κ. Δημητρίου Αποστολάκη, κ. Θεοδώρου Ροκκά, Κας Ελένης Μπενετάτου, κ. Γεωργίου Χάλαρη και επιβλέπων για τις διπλωματικές εργασίες της Κας Μαρίας Ελένης Ευθυμίου, του κ. Χρήστου Βασιλόπουλου και του κ. Γεωργίου Κυριαζή, οι οποίες ολοκληρώθηκαν επιτυχώς. Επίσης ήμουν μέλος της τριμελούς Επιτροπής που έκρινε τη διλλωματική εργασία του κ. Ευθυμίου Πανταζόπουλου για τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Επίσης διετέλεσα μέλος της επταμελούς εξεταστικής επιτροπής των διδακτορικών διατριβών των μεταπτυχιακών φοιτητών κ. Παναγιώτη Παναγιώτου και κ. Shelim.  Είμαι επιβλέπων στις διδακτορικές διατριβές που εκπονούν ο υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος Θεολογίας του ΕΚΠΑ:

1. κ. Ηλίας Μαζοκοπάκης.

2. κ. Μαρία Ελένη Ευθυμίου.

3. κ. Γεώργιος Αρχοντής.

Ως Λέκτορας (2007-2013) συμμετείχα στην εκλογική διαδικασία για την πλήρωση θέσεων στη βαθμίδα του Λέκτορα. Συγκεκριμένα συμμετείχα στην εκλογική διαδικασία για την πλήρωση των γνωστικών αντικειμένων Βιβλική Θεολογία, Ορθόδοξος Θεολογία και Οικουμενική Κίνησις, Δογματική, Διδακτική των Θρησκευτικών και Πατερική Θεολογία για λογαριασμό του Τμήματος Θεολογίας και Παλαιά Διαθήκη για λογαριασμό του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας.

Πληροφορίες και υποστήριξη για το περιεχόμενο αυτής της σελίδας