Αρχική σελίδα » Προβολή εκδηλώσεων

Προβολή εκδηλώσεων

20.11.2017

Από τη διάλεξη του κ. Heinrich Holze, Καθηγητή Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Rostock με θέμα "Visible Unity-Historical Remarks on an Ecumenical Idea"

στο πλαίσιο του προγράμματος ακαδημαϊκής κινητικότητας ERASMUS+

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του προγράμματος ακαδημαϊκών ανταλλαγών Erasmus μίλησε με μεγάλη επιτυχία στη Θεολογική Σχολή ΕΚΠΑ ο κ. Heinrich Holze Καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Rostock με θέμα Visible Unity-Historical Remarks on an Ecumenical Idea (Ορατή ενότητα – Ιστορικές παρατηρήσεις πάνω σε μια ιδέα της Χριστιανικής Οικουμένης).

Είσοδος στο Λεύκωμα

Το θέμα αφορά στην ιστορία της αναζήτησης ορατών τρόπων έκφρασης της εκκλησιαστικής ενότητας από τον Μεσαίωνα έως σήμερα με έμφαση στους Ευαγγελικούς και Ρωμαιοκαθολικούς, όμως οι διαστάσεις του αφορούν άμεσα και τους Ορθοδόξους.

Η διάλεξη έγινε την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017,10.00 π.μ. στην Αίθουσα Οπτικοακουστικών Μέσων μετά από ευγενή παραχώρηση του επίκουρου καθηγητή κ. Χρήστου Καραγιάννη. Ευχαριστίες οφείλονται τόσο σ’ εκείνον όσο και στους συναδέλφους Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Χρήστο Καρακόλη και Επίκουρες Καθηγήτριες κ.κ. Βασίλική Σταθοκώστα και Ελένη Γιαννακοπούλου που παρευρέθηκαν και τροφοδότησαν με ερωτήσεις και φοιτητές την εκδήλωση.

Δημήτριος Μόσχος


Αναπλ. Καθηγητής
Τμήματος Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α.