ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΚΠΜΣ «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΚΠΜΣ «Ταυτότητα, Εκπαίδευση και Ικανότητες για Δημοκρατικό Πολιτισμό» - Αποτελέσματα επιλογής φοιτητών/τριών & Εγγραφές

Το Κοινό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ταυτότητα, Εκπαίδευση και Ικανότητες για Δημοκρατικό Πολιτισμό» διοργανώνεται από το Τμήμα Θεολογίας (επισπεύδον), το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το the European Wergeland Centre του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το ΚΠΜΣ «Ταυτότητα, Εκπαίδευση και Ικανότητες για Δημοκρατικό Πολιτισμό» θέτει στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεργασίες διαμόρφωσης της ταυτότητας των ατόμων, στοχεύοντας στην εκπαίδευση (μελλοντικών) εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων στις Ικανότητες Δημοκρατικού Πολιτισμού, ενός ταχύτατα αναπτυσσόμενου πεδίου στην Ευρώπη. Στόχος είναι η διάχυση της δημοκρατίας σε όλα τα στάδια της Εκπαίδευσης από τα Αναλυτικά Προγράμματα ως τη διδακτική μεθοδολογία και την ζωή των μαθητών/τριών ευρύτερα.

Η φοίτηση στο ΚΠΜΣ είναι μονοετής (1 πλήρες ημερολογιακό έτος συμπεριλαμβανομένου του θερινού εξαμήνου) και η εκπαιδευτική διαδικασία οργανώνεται αποκλειστικά με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Τα δίδακτρα ανέρχονται στα 3.400 ευρώ, ενώ παρέχεται η δυνατότητα απαλλαγής βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων. Οι φοιτητές/τριες δύνανται να κάνουν αίτηση για υποτροφίες.
Αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν στον Οδηγό Σπουδών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Μέσα από το προσεκτικά σχεδιασμένο Πρόγραμμα Σπουδών του, το ΠΜΣ προσφέρει πλούσια θεωρητική, επιστημονική και πρακτική κατάρτιση δίνοντας τη δυνατότητα εξειδίκευσης σε μία από τις τρεις προσφερόμενες κατευθύνσεις, η ολοκλήρωση της οποίας οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ), το οποίο αποδίδει συνολικά 75 ECTS με βάση το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πιστωτικών Μονάδων.

Οι προσφερόμενες ειδικεύσεις είναι οι εξής:

 1. Θρησκεία, Εκπαίδευση και Ικανότητες για Δημοκρατικό Πολιτισμό
 2. Γλώσσα, Ιστορία και Λογοτεχνία στην Εκπαίδευση και Ικανότητες για Δημοκρατικό Πολιτισμό
 3. Εκπαίδευση για τη Δημοκρατική Ιδιότητα του Πολίτη και για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ικανότητες για Δημοκρατικό Πολιτισμό

Το ΚΠΜΣ υλοποιείται στα ελληνικά και τα αγγλικά με διακριτό Πρόγραμμα Σπουδών σε κάθε γλώσσα. Οι υποψήφιοι φοιτητές/τριες επιλέγουν κατά την αίτησή τους την ειδίκευση και τη γλώσσα του προγράμματος σπουδών, στο οποίο θέλουν να φοιτήσουν. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 θα υλοποιηθεί μόνο το ελληνόφωνο Πρόγραμμα.

 • Το ΚΠΜΣ θα υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές και τις πρώτες του φοιτήτριες τον Σεπτέμβριο του 2024.
   
 • ►  Τα αποτελέσματα επιλογής φοιτητών/τριών είναι διαθέσιμα στηνιστοσελίδα του ΠΜΣ.

Οι επιτυχόντες/ουσες μπορούν να υποβάλουν την αίτηση της εγγραφής τους ως την Παρασκευή 12/7.

 • Η αίτηση γίνεται μέσω της πλατφόρμας του ΕΚΠΑ  https://eprotocol.uoa.gr/, στην οποία οι επιτυχόντες/ουσες συνδέονται με κωδικούς Taxisnet ή Ιδρυματικό Λογαριασμό ΕΚΠΑ. Πρέπει να επιλεγεί το αίτημα:

06. Αίτηση Εγγραφής Μεταπτυχιακών Φοιτητών - Yποψηφίων Διδακτόρων

 • ΠΡΟΣΟΧΗ! Στο πεδίο «Προς Γραμματεία» οι υποψήφιοι/ες πρέπει να επιλέγουν: «ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ» για να είναι έγκυρη η αίτησή τους.

  ► Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο email : 

secr_MAdemocracy@theol.uoa.gr

 • Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τη Γραμματεία του ΚΠΜΣ, παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας στην παρακάτω google φόρμα και ο αρμόδιος υπάλληλος θα επικοινωνήσει μαζί σας σύντομα. (Ώρες επικοινωνίας: Δευτ.-Παρ.: 9:00-13:00) :  https://forms.gle/YrCHNvLyNh4GZoGt8 
 • ΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ