Skip to main navigation Skip to main content Skip to page footer
Menu

Τμήμα Θεολογίας

Θεολογική Σχολή Τμήμα Θεολογίας

Σας καλωσορίζουμε με χαρά στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μιας από τις αρχαιότερες Σχολές του Πανεπιστημίου μας.  Σας καλωσορίζουμε στο ταξίδι  στη γνώση και, κυρίως, στην πνευματική και ψυχική καλλιέργεια που η Θεολογία μπορεί να σας προσφέρει. Οι προοπτικές για τους/τις πτυχιούχους του Τμήματος Θεολογίας είναι ευρύτατες και προσδιορίζονται από την ιδιαιτερότητα της σύνθετης αποστολής της Θεολογικής Σχολής, είτε στον τομέα της δημόσιας εκπαίδευσης, είτε της στελέχωσης της εκκλησιαστικής διακονίας. Παράλληλα, το περιεχόμενο της παρεχόμενης θεολογικής, φιλοσοφικής, φιλολογικής, ιστορικο-αρχαιολογικής και γενικότερα ανθρωπιστικής μορφώσεως, προσφέρει ευρύτατες δυνατότητες περιστασιακής ή και μόνιμης απασχόλησης σε διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα (δημόσια διοίκηση, τοπική αυτοδιοίκηση, αρχαιολογική υπηρεσία, εκδοτικοί φορείς, ξεναγήσεις αρχαιολογικών χώρων, κ.α.).

NEA KAI ANAKOIΝΩΣΕΙΣ

ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΚΠΑ)

Τρία λεπτά με θέμα γιατί να σπουδάσεις θεολογία στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Σπουδάζοντας το όραμα ενός διαφορετικού κόσμου!
{ 2023-2024 }

Δελτίο Τύπου για το κοινό μάθημα CIVIS - Field trip - ολοκληρώθηκε από 26 έως 30 Ιουνίου 2023 - ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ERASMUS

Ολοκληρώθηκε την εβδομάδα 26 έως 30 Ιουνίου 2023 στην Αθήνα το επί τόπου τμήμα (field trip) του διαπανεπιστημιακού μαθήματος CIVIS“Religion and power in the Eastern Mediterranean in Late Antiquity and Early Middle Ages” / Πλαίσιο σπουδών Erasmus/, με τη μορφή Blended Intensive Project στο οποίο συμμετείχαν το Τμήμα Θεολογίας ΕΚΠΑ, η Ευαγγελική Θεολογική Σχολή Tübingen με τους καθηγητές Εκκλησιαστικής Ιστορίας Volker Drecoll, Θρησκειολογίας Holger Zellentin, και το Τμήμα Εθνογραφίας και σπουδών φύλου του Πανεπιστημίου Στοκχόλμης με την καθηγήτρια θρησκειολογίας Εμμανουέλα Γρυπαίου.
Από το Τμήμα Θεολογίας συμμετείχε ο καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας Δημήτριος Μόσχος που ήταν και ο συντονιστής (coordinator).
Το μάθημα διεξάγεται για δεύτερη χρονιά το εαρινό εξάμηνο και περιέχει 8 συνεδρίες 2 ωρών σε υβριδική μορφή (συνδεόμενες διαδικτυακά ανά ομάδες) και την εβδομάδα φυσικής παρουσίας που συνολικά δίνουν 6 ECTS και τίθενται στο Diploma Supplement του κάθε πτυχίου. Περιεχόμενό του έχει τη διερεύνηση των σχέσεων θρησκείας και εξουσίας με την καινοτομία ότι υπερβαίνει τις συνήθεις τομές – χρονικές (Ύστερη Αρχαιότητα, πρώιμος Μεσαίωνας/μέσο Βυζάντιο), τοπικές-πολιτιστικές (Βυζάντιο, Σασσανιδική Περσία, Άραβες) και θρησκευτικές (Χριστιανισμός, Ιουδαϊσμός, πρώιμο Ισλάμ) που συνήθως χαρακτηρίζουν τα μαθήματα.

Δείτε φωτογραφίες και το πλήρες Δελτίου Τύπου εδώ


 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΠΑ

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ-Ν.4777/2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ-ΚΩΔ.30800-ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜ.ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ (Β'ΦΑΣΗ) - ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ- ΚΡΙΤΗΡΙΑ (31/05/2024)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ MY-STUDIES ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΥΣ 2023-2024 ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 23η ΜΑΪΟΥ 2024.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ MY-STUDIES ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ EUDOXUS ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΜΑΔΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΜ. ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Α. ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ - [10.05.2024]

Τμήμα Θεολογίας

Πρακτική Άσκηση     

(Εσωτερικός Κανονισμός
Πρακτικής Άσκησης
Προπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος.
Mάθημα  ΣΤ' εξαμ.
Κωδ.30880)        

     e-Class                     Διαδικτυακές υπηρεσίες            Εrasmus+                                  "e-Πρωτόκολλο-ΕΚΠΑ"
Υπηρεσία ηλεκτρονικής
 υποβολής αιτημάτων
https://eprotocol.uoa.gr/  
Εκδηλώσεις ΜΑΪΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις για τη συγκεκριμένη ημερομηνία. ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ