ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΚΚΑΔΙΚΗΣ 2023-24 - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ (2023-24)

Ανακοίνωση για τα μαθήματα Ακκαδικής 2023-24 - Εργαστήριο Μελέτης Αρχαίου Ανατολικού Χριστιανισμού (2023-24)

Ανακοίνωση για τα μαθήματα Ακκαδικής 2023-24
Στο πλαίσιο της εισαγωγής και της γνωριμίας με την κειμενική παράδοση του Αρχαίου Ανατολικού Χριστιανισμού, το Εργαστήριο Μελέτης Αρχαίου Ανατολικού Χριστιανισμού εφέτος (2023-24) διοργανώνει και μαθήματα Ακκαδικών.

Μολονότι δεν αποτελούν γλώσσα κοινότητας των Αρχαίων Ανατολικών Χριστιανών με τη στενή έννοια θεωρήθηκε μια πολύ ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη στην κατανόηση και εμβάθυνση στο πολιτιστικό και  γλωσσικό υπόστρωμα των διάδοχων πολιτισμών (Εβραϊκού και Αραμαϊκού) στους οποίους εκφράσθηκαν όχι μόνο η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη, αλλά και οι Χριστιανοί που έζησαν σ' αυτές τις περιοχές αργότερα και ζουν έως και σήμερα.
Τα μαθήματα γίνονται στο οργανωτικό πλαίσιο του ΚΕΔΙΒΙΜ, έχουν οκτάμηνη διάρκεια (Νοέμβριος-Ιούνιος) και προσφέρονται εξ αποστάσεως. Το κόστος ανέρχεται στα 180 ευρώ, ποσό που θα καταβληθεί εφ' άπαξ (με έκπτωση 10%) ή σε δυο δόσεις. Mε την ολοκλήρωση του κύκλου παρέχεται πιστοποιητικό επιμόρφωσης με συμπλήρωμα πιστοποιητικού europass. 
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 23 Νοεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες και να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στους ακόλουθους συνδέσμους:
https://cybele.cce.uoa.gr/.../82902d9a-a36b-45b0-b87f...
και
https://orientalchristianstudies.cce.uoa.gr/
Ανακοινώνεται, επίσης, ότι στο ίδιο οργανωτικό πλαίσιο την ίδια χρονιά (2023-24) θα προσφερθούν για πρώτη φορά μαθήματα ι κλασικών Αραβικών με έμφαση στα χριστιανικά κείμενα. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα. Γι' αυτά και άλλα προγράμματα του ΚΕΔΙΒΙΜ ΕΚΠΑ υπάρχει η συγκεντρωτική ιστοσελίδα https://cce.uoa.gr/
Για περισσότερες πληροφορίες και για άλλα θέματα του Εργαστηρίου μας (π.χ. την προαναγγελία ενός Συνεδρίου για τις Αρχαίες Ανατολικές Εκκλησίες) παρακολουθείτε εδώ την ιστοσελίδα του Εργαστηρίου

Χαιρετισμούς
Δημήτρης Μόσχος

Kαθηγητής 
Ιστορικός Τομέας
Τμήμα Θεολογίας