Skip to main navigation Skip to main content Skip to page footer
Menu

ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Π.Π.Σ. ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

  • Οι "Αιτήσεις Αναγνώρισης Μαθημάτων" γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του "e-protocol.uoa", όπου σας γνωστοποιείται άμεσα ο αριθμός ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου της αίτησής σας.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ : 

Για να αιτηθείτε να αναγνωρίσετε μαθήματα από το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας, (βλ.σύνδεσμο προπτυχιακών σπουδών),  θα πρέπει απαραίτητα να βρίσκεστε στο ίδιο ακριβώς ή σε μεγαλύτερο εξάμηνο φοίτησης, από το εξάμηνο που ανήκει το μάθημα του Π.Π.Σ. του Τμήματος.
*( δηλ. εάν  π.χ. είστε στο 4ο εξάμηνο φοίτησης, μπορείτε να αιτηθείτε να αναγνωρίσετε μαθήματα του Π.Π.Σ. που ανήκουν μόνο στα 4 πρώτα εξάμηνα σπουδών.   Για να αναγνωρίσετε κάποιο άλλο μάθημα π.χ. του 6ου εξαμήνου του Π.Π.Σ. του Τμήματος Θεολογίας, αυτό θα γίνει εφικτό για εσάς όταν και εσείς θα βρίσκεστε στο 6ο εξάμηνο των σπουδών σας, και τότε μόνον θα δικαιούστε να κάνετε την αίτηση αναγνώρισης για αυτό το μάθημα.)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ : 

1) Πηγαίνετε στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ: https://eprotocol.uoa.gr/  Α. Αιτήσεις για Φοιτητικά Θέματα  --> 14. Αίτηση Αναγνώρισης Μαθημάτων
δηλ. θα αναζητήσετε στη διαδικτυακή πύλη των αιτήσεων του ΕΚΠΑ, τις αιτήσεις για φοιτητικά θέματα.
Εν συνεχεία, θα επιλέξετε την "Αίτηση αναγνώρισης μαθημάτων".
Προσοχή να δηλώσετε ορθά " ΠΡΟΣ τη Γραμματεία του Τμήματος Θεολογίας" .

Στο τέλος της αίτησης αναφέρει : "Παρακαλώ να μου αναγνωρίσετε τα μαθήματα, που διδάχθηκα και εξετάσθηκα επιτυχώς στο Τμήμα του Πανεπιστημίου από το οποίο προέρχομαι λόγω (ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ):   

ΕΚΕΙ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ : 
α)  τον τρόπο εγγραφής στο Τμήμα Θεολογίας, (π.χ. Κατατακτήριες)
β)  τον Τομέα του Τμήματος Θεολογίας στον οποίο θέλετε να απευθύνθείτε για την αναγνώριση του μαθήματος. (Συμβουλευτείτε τον σύνδεσμο με το Π.Π.Σ. του Τμήματος αναφορικά με τον αρμόδιο Τομέα.)

2) Εκεί που η φόρμα της αίτησης λέει "Αναλυτική Βαθμολογία Τμήματος Προέλευσης" αναρτήστε το σχετικό έγγραφο.

3) Εκεί που η φόρμα της αίτησης λέει "Οδηγός Σπουδών Τμήματος Προέλευσης " αναρτήστε το απόσπασμα από τον Οδηγό της Σχολής προέλευσής σας, το οποίο περιγράφει συνοπτικά το μάθημα που σας ενδιαφέρει. 

4) Εκεί που η φόρμα της αίτησης λέει "Πίνακας Αντιστοιχίας Μαθημάτων " οφείλετε να δηλώσετε ποιά μαθήματα του τρέχοντος Π.Π.Σ. του Τμήματος Θεολογίας, επιθυμείτε να αναγνωρισθούν , δηλαδή αντιστοιχούν με σχετικά μαθήματα από την σχολή προέλευσης. 
Επομένως, δημιουργήστε ένα αρχείο (τύπου Word, ή Εxcel ή Ρdf) , όπου στην 1η σειρά θα αναγράφεται ο κωδικός, το εξάμηνο , ο τίτλος του  μαθήματος ή μαθημάτων της σχολής προέλευσης, και ο βαθμός που αναφέρεται στην αναλυτική βαθμολογία "προέλευσης".

Στη 2η σειρά του αρχείου word (ή excel ή pdf), θα σημειώσετε αντιστοίχως το αιτούμενο μάθημα του Π.Π.Σ. του Τμήματος Θεολογίας, το οποίο έχετε εντοπίσει στο πρόγραμμα εξαμήνου ότι σας αφορά,  και επιθυμείτε να επιτύχετε  την αναγνώρισή του  (δηλ. από το Π.Π.Σ. του Τμήματος Θεολογίας,  αναγράψτε αντίστοιχα τον κωδικό του μαθήματος, το εξάμηνο, τον τίτλο, τον Τομέα στον οποίο ανήκει). 

  • Ο απαραίτητος συνοδευτικός  "Πίνακας Αντιστοιχίας Μαθημάτων" διευκρινίζει εκ μέρους σας,  ποιο είναι το συγκεκριμένο μάθημα του Π.Π.Σ. του Τμήματος Θεολογίας που επιθυμείτε να σας αναγνωριστεί.

5)  Mετά από την ημερομηνία Συνεδρίασης του αρμοδίου Τομέα,  η αίτησή σας με την απόφαση του Τομέα, διαβιβάζονται προς τη Συνέλευση του Τμήματος Θεολογίας για έγκριση.
    i) Σε περίπτωση θετικού (ή μερικώς θετικού αποτελέσματος αν πρόκειται για ορισμένα μόνο μαθήματα για τα οποία εγκρίθηκε η αναγνώριση) η βαθμολογία θα σας εμφανιστεί στην εφαρμογή "My-studies". Σε αυτήν την περίπτωση τα μαθήματα που δεν καταχωρούνται, προφανώς έχουν απορριφθεί.
   ii) Σε περίπτωση συνολικά αρνητικού αποτελέσματος, δηλ.  απόρριψη της αίτησης στο σύνολό της για όλα τα ενδεχόμενα αιτήματα, θα λάβετε ειδοποίηση απάντησης μέσω του email που δηλώσατε στην αίτησή σας, για το αποτέλεσμα της απόφασης της Συνέλευσης.

6)  Η αίτηση αναγνώρισης μαθήματος  είναι διαδικασία ανεξάρτητη από τις δηλώσεις μαθημάτων εξαμήνου, αφού αφορά διαφορετικό τρόπο κατοχύρωσης κάποιου συγκεκριμένου μαθήματος.